Naam project:
Klimaatroute
Looptijd:
2022 tot nu
Donateurs geworven:
n.v.t.

Duurzaam ondernemen

In het kader van de Europese Green Deal en de Europese klimaatwet heeft de EU als doelstelling om uiterlijk in 2050 het eerste klimaatneutrale contintent te worden. Om die reden is er een force daling in de uitstoot van broeikas­gassen benodigd. Als tussentijds meetpunt naar klimaat­neutraliteit heeft de EU haar ambitie voor 2030 opgevoerd: de emissies moeten tot en met dat jaar met minstens 55% naar beneden.

De SVM-subsidie

Nederland wilt bijdragen aan het continentale streven om in 2050 klimaatneutraal te zijn en om die reden is sinds 1 oktober 2021 vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een nieuwe subsidie in het leven geroepen: de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM). De subsidie maakt het mogelijk een gespecialiseerd adviseur in te huren voor energieadvies op maat. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie, zijn de volgende voorwaarden van belang:

  • Het energieverbruik is lager dan 50.000 kWh en 25.000 m3 gas;
  • Je bent huurder of zit in een eigen pand.

De energieprijzen zijn eind 2021 enorm gestegen. Voor ondernemers is dit een onverwachte en uiteraard niet gewenste kostenverhoging. Duurzaamheid is belangrijker dan ooit. Helaas is informatie inwinnen over energiebesparingen een tijdrovende klus. Mkb’ers hebben hier vaak geen tijd voor en hebben de verwachting dat dit veelal dure oplossingen zijn. Daarbij is het voor bedrijven wenselijk om er ook wat voor terug te krijgen, denk aan een groener imago of kostenbesparing.

Klimaatneutraal in 2030

Klimaatroute is een organisatie die de SVM-subsidie kan aanvragen en zelf gespecialiseerde energieadviseurs in huis heeft, waardoor bedrijven zelf niets hoeft te regelen. Zij komen dan langs om de energiebesparingen en het verduurzamen van je pand in kaart te brengen. Op deze manier worden mkb’ers ontzorgt van al het uitzoekwerk. Sinds 2011 heeft Klimaatroute al ruim 30.000 ondernemers bezocht. Ervaring leert dat in minder dan 3 jaar er gemiddeld meer dan 30% op de energiekosten wordt bespaard. Klimaatroute streeft er naar om er voor te zorgen dat heel Nederland in 2030 klimaatneutraal is.

Duurzaamheid-Klimaatneutraal-Nederland-Klimaatroute

Werkwijze Klimaatroute

Vele bedrijven willen wat doen op het gebied van duurzaamheid. Het advies van Klimaatroute laat zien hoeveel er bespaard kan worden. Stapsgewijs ziet het advies er als volgt uit:

  • De mkb’er ontvangt een quickscan over energiebesparing op locatie;
  • De quickscan bevindingen worden ingevoerd in een speciaal hiervoor ontwikkelde app;
  • De bevindingen worden in persoon besproken en er wordt hulp geboden bij het maken van de juiste besparingskeuzes.

Vervolgens biedt Klimaatroute nog een jaar lang begeleiding aan. Denk hierbij aan het bijhouden van de getroffen maatregelen in een electronisch dossier. Alle besparingen worden hier uitgedrukt in het gereduceerde aantal CO2, kWh en m3 gas, zodat je als bedrijf exact weet wat de aanpassingen hebben opleverd.

Voordelen Klimaatroute

Steeds meer bedrijven zien de waarde van een advies op het gebied van duurzaamheid. Wij zetten graag nog een aantal voordelen van een samenwerking met Klimaatroute op een rij:

  • Het duurzaamheidsadvies van klimaatroute is kosteloos en altijd vrijblijvend;
  • Als onderdeel van de dienstverlening, ontvangen bedrijven energiebesparende maatregelen ter waarde van 200.- euro ex. BTW;
  • Ontvang een indicatief energielabel en toelichting over hoe dit energielabel kan worden verhoogt. Zo voorkomt je onnodige kosten voor het afnemen van een (te laag) energielabel. Ook stijgt hierdoor de waarde van het pand (bij verhuur of verkoop) en voldoe je ook aan de aangepaste wetgeving.

Samen voor een duurzame wereld

Bent jij al overtuigd van de mogelijkheden die Klimaatroute biedt om Nederland klimaatneutraal te maken in 2030? Neem dan contact op en dan zorgen wij dat Klimaatroute ook bij jou advies op maat levert. Of wil bijdragen van de doelstellingen van Klimaatroute door aan de slag te gaan als Sales Agent. Wacht dan niet langer en solliciteer nu!

Ben jij geïnspireerd
door de case van Klimaatroute?

Dreamcatch werkt met bedrijven die bijdragen aan een betere wereld. Zo doen we aan ‘Sales that matter’. Wil jij meedoen? Neem contact met ons op!

Naar de vacatures